Slike za desktopPreuzmi fotografije za ekran (radnu površinu odnosno "desktop") svog računala.

  Bookmark and Share


Izgorjeti za Krista
Lice

PAnte Gabrić sj u svom pismu iz Bengalije gdje je proveo 50 godina kao misionar, pita se: "Treba gorjeti i izgorjeti… a mi dimimo! Zašto ću ja dimiti molim vas lijepo!?" Autor korištene i izmijenjene fotografije: mulazimoglu

Sliku preuzmi ovdje.


Osmijeh
Lice

Osmijeh ne stoji ništa, a djeluje čudesno. Obogaćuje onoga kome je upućen, a ne osiromašuje onoga tko ga daje.

Sliku preuzmi ovdje.


U svitanje dana
suma

Jutro ispunjeno prozračnom svjetlosti, uokvireno nebeskim plavetnilom i zemljom užarenom od jučerašnjeg dana. Pogled koji nas ostavlja bez riječi.

Sliku preuzmi ovdje.


Sunce iza oblaka
nebo Nema sunca bez svjetlosti, ni čovjeka bez ljubavi. I mi želimo prebivati u svjetlosti koja nas grije svojom toplinom uživajući u ovome trenutku.

Sliku preuzmi ovdje.


Kad se male ruke slože
Ruke

Razboritost je osjećaj za zajedništvo, svijest o tome da otkrivamo tko smo i što smo tek u susretu s drugima. Zajedništvo nas mijenja, obogaćuje.

Sliku preuzmi ovdje.


Plavetnilo neba
nebo Kad je vrijeme sunčano nebo je plave boje, a kad je oblačno nebo je sivo. Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont, jednaku perspektivu.

Sliku preuzmi ovdje.


Vjetar puše gdje hoće...
zmaj Strujanje zraka zovemo vjetar. Vjetar puše gdje hoće; čujemo mu šum, a ne znamo odakle dolazi, ni kamo ide.

Sliku preuzmi ovdje.


Zajedno...
pruga Što nas čeka iza zavoja? Što nam to život donosi? Ne znamo, ali u jedno možemo biti sigurni: u dvoje je i lakše i ljepše, zar ne?!

Sliku preuzmi ovdje.


Odmori se i meditiraj
odmor Buka, užurbanost, rokovi dio su naše svakodnevice. Pa, ipak, potrebno je stati, zaustaviti se i odvojiti par trenutaka kako bismo si posvijestili gdje smo i kuda idemo. Kuda žurimo? Kamo želimo stići?

Sliku preuzmi ovdje.


Pustinja
pustinja

Pustinja je područje koje zbog velike oskudice vlage nema razvijenog vegetacijskog pokrova. Pustinjsko je područje okrutno i čovjeka potiče da upozna granice svoje izdržljivosti. Zahtijeva upornost i ustrajnost na putu prelaska kroz nju.

Sliku preuzmi ovdje.


Dominus Flevit, Maslinska gora, Jeruzalem

Kapelica "Dominus Flevit" podsjeća na mjesto Isusova plača nad Jeruzalemom. Matej (23,37) zapisuje Isusove riječi: "Koliko li puno htjedoh okupiti djecu tvoju kao što kvočka okuplja piliće pod krila, i ne htjedoste."

Sliku preuzmi ovdje.


Staza, Thornhill, Irska

Povišeno mjesto na koje nas vodi travnata staza otkriva nam horizonte koje nam uski puteljak među stijenama nije dopuštao vidjeti.

Sliku preuzmi ovdje.


Kapelica Svetog Groba, Jeruzalem

Mjesto molitve i razmatranja koje je postalo sveto mjesto susreta, okupljajući ljude različitih tradicija i svjetonazora.

Sliku preuzmi ovdje.
  Bookmark and Share